Game review

Halo 2.5: een opgepoetste versie van Halo 2 die als launch game op de Xbox 2 released zal worden. Nou joepie, ik denk echt dat veel mensen daar op zitten te wachten (not). Kunnen ze dan echt niks beter verzinnen? Een makkelijke en inspiratieloze manier van geld innen, dat is wat ik er van vind. En dit is slechts één voorbeeldje.

Inspiratieloze games, er zijn natuurlijk genoeg developers die zich hier schuldig aan maken. Neem bijvoorbeeld Nintendo met hun meest veelzijdige loodgieter van de hele wereld. Mario houdt van feesten, karten, golfen, tennissen, honkballen, flipperen, doktertje spelen, baby zijn, enz. enz. Om maar niet te spreken van het opnieuw uitbrengen van de classic NES games op de GBA en daar dik 20 euro voor vragen. Het oneindig voortborduren op een spelconcept lijkt de trend te zijn van tegenwoordig en ik denk dat 2004 daar een goed voorbeeld van is. Ook al kwamen er veel topgames uit dit jaar, het waren voor 90% vervolgen op eerdere delen. En nu komen dit soort games als Halo 2.5 of bijvoorbeeld Metal Gear Solid: Twin Snakes uit die nog inspiratielozer zijn dan al het uitgemolken melk bij elkaar. Want ze brengen in principe gewoon PRECIES dezelfde game uit, maar dan in een iets mooier jasje. Weinig nieuws en weinig creativiteit in de gamesindustrie. En ik zeg niet dat het slechte games zijn, vaak is elk vervolg weer leuk om te spelen en MGS: Twin Snakes was best cool, maar begint het niet een beetje te eentonig en makkelijk te worden?

Je kunt overigens zeggen wat je wilt over Nintendo en het uitmelken van hun mascotte, maar tegelijkertijd vind ik dat zij als enige proberen om écht creatief te zijn. Ze willen zo graag laten zien dat ze met geniale en leuke nieuwe spelconcepten kunnen komen, alleen ik vraag me wel eens af of ze wel begrepen worden en of de gamesindustrie daar op zit te wachten. Kijk maar naar de DS bijvoorbeeld. Ze wilde iets nieuws en fris doen en dat hebben ze gedaan ook, met deze keer een groot succes als gevolg. En wat te denken van de eerste berichten over de controller van de next-gen console van Nintendo. Geen knoppen en geen d-pad meer? Wat moet dat wel niet gaan worden dan? Misschien ook hier een touchscreen, wie weet. Maar of dat hetgeen is waar gamers op zitten te wachten. Ach, het is in ieder geval wel creatief.