Twee maanden na de release

Twee maanden na de release
 
Hoewel ik het spel nog steeds niet heb uitgespeeld, weet ik wel dat Half-life 2 verhaal en gameplaytechnisch gezien een van de beste games van 2004 was. Het spel heeft zoveel dingen gedaan die nog nooit vertoond zijn en de mate waarin je in het verhaal opgeslokt zou kunnen worden is fenomenaal.Ik zeg “zou kunnen worden” omdat dat een stuk lastiger is wanneer iedereen die je in het spel tegenkomt een stotterprobleem zou hebben. Twee maanden na release van het spel is het “audio stutter” probleem nog steeds niet opgelost, en als ik eerlijk moet zijn zie ik het ook niet meer gebeuren. In 2 patches heeft Valve beloofd dat de audio stutter zou afnemen, maar in beide gevallen ondervond 90% van de gamers geen enkel voordeel, waaronder ikzelf. Sterker nog, sinds de laatste twee patches stottert het spel meer dan ooit tevoren.

Hoewel EA vaak doelwit is als het gaat om support, laat Valve zich de laatste tijd ook van hun slechtste kant zien. Na een welkome patch die de CD-check verwijderde (iedereen kon al zien dat dat een probleem werd, en om Valve te gaan bedanken omdat ze een check eruit hebben gehaald die bij voorbaat al achterlijk was om erin te doen is niet nodig).

 0 reacties… 0 reacties heeft Valve gegeven op de audio stutter threads. Eén topic met 500.000 views, en een nieuwe met 30.000 en ze weigeren reactie te geven. De forumites van het Steam forum zijn druk bezig een oplossing te zoeken voor het probleem en zouden vol overgave willen helpen aan het oplossen van het stotter probleem… 0 reacties.Vampire: Bloodlines zal nooit de weg naar mijn pc vinden, net als elke andere toekomstige game gebaseerd op deze buggy Source engine van Valve. Het voelt alsof ik buitengesloten word zonder dat ik weet waarom. Mijn systeem is beter dan gemiddeld, en zelfs mensen met de beste pc’s die mogelijk zijn, hebben nog last van het probleem. Als iemand me kon zeggen dat upgraden de oplossing was had ik het gedaan zonder twijfel, maar helaas.

Ik ga het spel nu uitspelen met alle stotterende gevolgen van dien, waarna ik het begraaf onder een diepe laag stof voor de komende 2 jaar. Daarna hoop ik op een patch die de problemen zal verhelpen waarna ik het spel fatsoenlijk kan spelen, the way it’s meant to be pl-pl-played.