Je ‘top game’ spelen

Om zoveel mogelijk uit je pokercarrière te halen komt het erop aan het spel te vinden dat het best past bij jouw kwaliteiten. Elk spel heeft een andere structuur, elk spel heeft een set van ‘skills’ die ervoor nodig zijn. In dit artikel zullen we het hebben over welke kwaliteiten je precies moet beschikken om een bepaald spel met succes te spelen.

Longhand Limit hold’em

Aangezien je met velen in de pot zit moeten deze spelers vooral veel geduld en een goed begrip van de relatieve sterke van hun hand hebben. Absoluut geen spel voor de zeer agressieve spelers aangezien bijna elk hand op een showdown uitdraait.

Shorthand Limit hold’em

Bij shorthand hold’em komt het er in tegenstelling tot longhand vooral op aan de tegenstanders goed te kunnen lezen. In een shorthanded spel zijn bluffkwaliteiten uitermate belangrijk.

No-Limit Hold’em

Bij No-Limit moeten spelers allrounders zijn om de tegenstanders te verschalken. No-Limit spelers kunnen perfect inschatten hoeveel ze moeten betten en hoeveel ze maximaal kunnen callen. Daarnaast proberen No-Limit spelers de tegenpartij zoveel mogelijk op een hand te plaatsen en vandaaruit een aangepaste strategie te gebruiken. Zowel technische kwaliteiten (hand value, pot odds) als ‘people skills’ (psychologie) spelen dus een belangrijke rol.

Welk spel moet ik nou spelen?

Indien je een geduldig persoon bent en vooral met de beste handen potten wil winnen dan is het aangeraden om limit hold’em te spelen. Ben je sterk in het inschatten van opponenten en neem je meer risico dan is no-limit een beter spel voor jou.