De datum van overlijden van Elizabeth is het enige waar een Brit niet op kan gokken

Als er iets is waar je een Brit blij mee maakt, dan is het wel gokken. Een wedkantoor van William Hill of Ladbrokes zal je dan ook vaak in de Engelse winkelstraten tegenkomen. Er kan op de meest bijzondere dingen gewed worden, maar vooral de ophanden zijnde gebeurtenissen in de Royal Family het komende jaar, geven nog een aantal extra gebeurtenissen waarop gewed kan worden. Als je kijkt naar waar de Britten voornamelijk op wedden, dan kom je al snel bij voetbal en paardrijden uit. Dit zijn de sporten waar het grootste deel van de Britten hun geld op inzetten. Nu echter Prins William samen met zijn vrouw Kate hun derde kind verwachten en Prins Harry gaat trouwen met Meghan Markle, gaat het een topjaar voor de bookmakers worden. William Hill is het bekendste wedkantoor van het land en ziet met de dag het aantal koninklijke weddenschappen stijgen. De onderwerpen op het gebied van koninklijke weddenschappen lopen enorm uiteen.

Markle

Wedden en voorkennis

In hoeverre zijn dergelijke weddenschappen serieus op te vatten vraag je je wellicht af. Behoorlijk serieus! Er is bij de eerdere twee zwangerschappen van Kate ook geld ingezet op de namen van de kinderen. De namen George en Charlotte waren veruit favoriet en uiteindelijk zijn dit ook daadwerkelijk de namen die het koninklijk paar heeft gekozen. Bij Unibet wedden is zonder voorkennis, maar je denkt dat het bij de onderwerpen als namen van de koninklijke kinderen wel eens anders kan zijn. Natuurlijk kan het zijn dat een van de ingewijden informatie vanuit het paleis laat lekken, echter hier is niets illegaals aan. Het enige is dat hoe meer mensen op iets inzetten, hoe lager de winst is.

Je kunt het op koninklijk gebied zo gek niet bedenken of de Britten zetten er geld op in. Het zijn niet alleen de namen van de ongeboren kinderen die onderwerp van weddenschappen zijn. Ook het aanstaande huwelijk tussen prins Harry en zijn Meghan Markle is een geliefd onderwerp voor weddenschappen. Mensen zetten bijvoorbeeld al een deel van hun geld in op of prins Harry zijn geliefde baard voor de bruiloft gaat afscheren, wie er op de bruiloft gaat en zingen en zelfs hoe lang de huwelijksceremonie gaat duren. Een sprookjeshuwelijk om van te dromen en tevens een enorm gokevenement. Een ding waar de Britten niet eens over na willen denken om op te willen gokken, is wanneer prins Charles gekroond gaat worden tot koning van het Verenigd Koninkrijk. Zou je hierop wedden, dan wed je namelijk indirect op het overlijden van de Britse koningin. Het is dan ook niet alleen bijzonder ongepast om hier op te wedden, aan de andere kant zijn de bookies ook bang dat mensen op het idee komen om invloed uit te oefenen op de uitkomst van de weddenschap door de koningin iets aan te doen. Hoe dan ook, gokken is erg geliefd onder de Britten.