Met games geld verdienen?

Er word altijd gezegd van je hobby moet je beroep maken! En waarom niet met gamen. Klinkt als een jongensdroom. Bijna iedereen heeft in zijn jeugd veel gegamed. Professioneel gamen word steeds meer geaccepteerd als een echt sport. Zeker in Amerika is dit al een ware rage om aan professionele wedstrijd mee te doen. Het word ook wel de eSports genoemd. De prijzengeld zijn behoorlijk hoog en zal de komende jaren alleen maar gaan stijgen. Er is zelfs bij Dota 2 in The internationals een prijzen geld van 18 miljoen dollar weggegeven.

Wil je echt een professional worden zul je veel moeten oefenen. Denk maar niet dat je genoeg heb aan 2 a 3 uurtjes spelen per dag. De grote jongens zijn er namelijk fulltime mee bezig. Er zijn namelijk een hoop mensen die gamen. Net als voetbal redt je niet als je aardig een balletje kan trappen. Daarnaast moet je ook goed kijken naar welke games bij Playstation 4 spellen eigenlijk geld kan opleveren. Niet voor alle games bestaan er competities. Vaak zijn het strategie en schietspellen waar veel toernooien voor beschikbaar zijn. Je zult daarom gericht moeten kiezen welke games je wilt gaan ontwikkelen tot een topspeler.

De kans dat je hoog speelt is ook vrij klein. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het spel League of Legends spelen er miljoenen mensen over de wereld dit spel. En de prijzenpot voor het toernooi word maar verdeeld over slecht 80 spelers. Dit is ook eigenlijk het nadeel van games, je hebt te maken met wereldwijde concurrentie omdat je het spel overal kan spelen.

Werk als game ontwikkelaar/tester

Game developers hebben altijd mensen in dienst die hun spel moet gaan testen. Tijdens het ontwikkelen willen ze zoveel mogelijk fouten eruit hebben. Niks is vervelender dat wanneer je game online komt het vol met fouten zit. Dan raak je al gauw je vasten klanten kwijt. Games zijn namelijk erg verbonden met hun favoriete games. Het is dan wel belangrijk dat je naast al het gamewerk dat je doet wel je planning haalt. Hiervoor is een project planning tool handig. Zo raak je nooit de tijd of het project uit het oog en kan je een hele goeie game maken.

Verdienen met Streaming

Streaming is nog vrij nieuw maar hierin valt ook geld te halen. Met streaming kunnen andere gamers mee kijken hoe jij je spel speelt. Hier kunnen zij van leren en zichzelf ontwikkelen. Sommige kijkers beschouwen het als kijken naar een film. Ze doneren ook hun favoriete spelers. Donaties zijn namelijk hun salaris, dus support je iemand om te blijven streamen. Er zijn tegenwoordig ook bedrijven die populaire gamers sponsoren. Je moet wel voor de camera willen zitten. En volop in de picture willen staan.