Je eerste stap

Je eerste stap

Ik weet het nog zo goed, de dag dat ik als klein jochie met mijn vader de allereerste Gameboy ging kopen. Ik legde al mijn spaargeld op de toonbank en keek met grote ogen naar de verkoper die de doos voor mijn neus neerlegde. Op die dag ging de wereld van games voor mij open. Tetris en SuperMario Land zaten erbij en de pret kon beginnen.

Ja, dat was mijn eerste stap op gamesgebied, ik verdiepte me vooral in gokkasten met behulp van de website Gokkasten .Amsterdam. Maar gokkast spelen is moeilijker dan je denkt. De eerste online gokkasten waar ik op speelde keerde meteen 50 gulden uit, dat was als ik me goed kan herinneren op online casino.

Daarna stapte ik over naar gamen. Urenlang zat ik achter dat kleine zwart wit schermpje Mario te spelen (naar Tetris keek ik niet eens om) met alle gevolgen van dien. Ik werd elke nacht wakker gemaakt door mijn moeder omdat ik in mijn slaap blijkbaar nog steeds aan het gamen was. Kreten als: “Nog een paar muntjes en dan heb ik een leven!” of “Pas op voor die schildpad!” schreeuwde ik in mijn slaap door het huis volgens mijn moeder en het moest maar eens afgelopen zijn. Mario werd verstopt en de pret was over, of toch niet? Op dat moment begon ik namelijk Tetris te spelen en die verslaving was misschien nog wel groter dan die met Mario. Gelukkig kreeg ik hier geen gekke dromen van en al vrij snel kreeg ik Mario weer terug. Ja, dat was mijn eerste stap op gamesgebied.

Nu, 15 jaar later zie ik precies hetzelfde gebeuren met mijn kleine neefje. Hij heeft een Gameboy Advance SP gekregen voor kerst en hij is niet meer weg te slaan achter zijn vuurrode handheld. Ik zie diezelfde bezetenheid in zijn ogen als bij mijn eerste ervaringen met de Gameboy en dat is leuk om te zien. Binnenkort komt hij langs en gaan we eens tegen elkaar spelen en waarschijnlijk wordt hij dan helemaal gek.

Ik kan niet wachten om zijn reactie te zien als ik hem straks achter een console zet. Mario op de cube of PGR2 op de Xbox (met GTA: San Andreas op de PS2 zal ik nog maar even wachten). Hij zal zijn ogen niet geloven denk ik. Alhoewel ik heel tevreden was met mijn Gameboy wilde ik altijd zo graag met een NES spelen, al die mooie kleuren. Nu kan ik hem meteen het echte werk laten zien ook al zullen zijn ouders daar misschien niet zo blij mee zijn: “Papa, ik wil een PS2 voor mijn verjaardag!”.