Pokerbegrippen – deel 1

Sklansky bucks

Sklansky bucks slaat op geld dat je in theorie verloren of gewonnen hebt, het is een bekend concept van Sklansky uit Fundamental Theorem of Poker.

Het komt erop neer dat wanneer je een hand verliest waarbij tegenstanders zware fouten maken zoals callen zonder de juiste kansen, je de pot dan wel verloren hebt  maar daardoor verdiende je wel ‘Sklansky bucks’, omdat je jouw opponent tot een fout dwong

Short stack

Wanneer een spelers ‘short stacked’ is betekent dit dat hij veel minder chips heeft dan de andere spelers aan de pokertafel.

Ring game

Een ring game wordt ook een cash game genoemd. De chips die een speler voor hem liggen heeft vertegenwoordigen echt geld, in tegenstelling tot een tornooi waarbij elke speler een gelijk aantal chips krijgt bij aanvang en pas achteraf de geldprijzen worden uitgedeeld.

Call

Een call is een actie die een pokerspeler in elke gokronde kan uitvoeren. Door te callen geeft de speler aan dat hij een evengrote hoeveelheid chips in de pot zal leggen als de persoon die eerst een bet of een raise heeft geplaatst.

Hand history

De hand history slaat op alle gespeelde handen in een online poker sessie. Stel dat je online poker speelt via een programma dan worden alle handen die je speelt opgeslaan op je PC. Deze kan je dan achteraf bekijken en analyseren, bijvoorbeeld met de hulp van een pokerprogramma.