Welke opties heb je als speler bij Blackjack?

Na het zien van de kaarten van de dealer kun je een aantal dingen doen. Je krijgt nadat je jouw kaarten hebt gekregen altijd één kaart te zien van de dealer. Maar de dingen die je kunt doen beschreven we. Je kunt één of meerdere kaarten pakken om je totaal dichter bij de 21 te brengen of uiteindelijk de 21 te bereiken. Als je meer dan 21 punten hebt speel je je stuk.

Als je met je kaarten al in de buurt van de 21 bent is het verstandig om geen kaarten meer te pakken. Je moet daarna hopen dat de dealer, ofwel de bank, niet jouw totale punten aantal heeft, maar juist lager. Als je een totaal hebt van 19 hebt is het onverstandig om een kaart te pakken, want meestal ga je dan over de 21 punten heen. Je speelt je dan dus stuk.

Je kunt tussentijds ook je inzet verhogen en nog een kaart kiezen. Je kunt tegelijkertijd ook de inzet verminderen. Het is ook mogelijk om de kaarten te splitten. Dit kun je doen wanneer je kaarten krijgt met dezelfde waarde. In dat geval kun je voor beide gesplitste kaarten een nieuwe kaart (2 in totaliteit dus) op tafel leggen. Meestal kun je maximaal drie keer splitsen.

Je kunt je ook overgeven. Dit is niet onverstandig, want als je slechte kaarten hebt kun je dit overwegen. Je verliest in dat geval slechts de helft van je inzet. De laatste optie die je kan doen is een verzekering. Een verzekering kun je kiezen als de dealer een aas heeft.

Een dealer heeft overigens veel minder opties dan de speler. Een dealer mag bijvoorbeeld niet meer kaarten pakken als er een puntentotaal is van 17 of meer. Als de dealer meer heeft moet de dealer kaarten blijven pakken totdat er een puntentotaal is van 17 of meer.